Clinton Fearon komt volgende maand naar P60 in Amstelveen voor liveshow

Op zaterdag 15 oktober komt Clinton Fearon naar P60! Hij werd geboren in Jamaica en werd de bassist, zanger en tekstschrijver voor de mythische Gladiators. Clinton Fearon was ook actief als een sessiemuzikant. Hij speelde voor Coxsonne Dodd in Studio One en Lee ‘Scratch’ Perry’s bij Black Ark. Dit zijn twee van de belangrijkste producers op het eiland op dit moment. Hij componeerde ook enkele eeuwige baslijnen voor bekende artiesten. Artiesten zoals Yabby You, Jimmy Riley, Max Romeo, Junior Byles en vele anderen.

Support Rapha Pico is multi-instrumentalist en zanger. Hij is al vanaf zeer jonge leeftijd geïnspireerd door grootheden als Bob Marley, Peter Tosh en Vaughn Benjamin. In 2013 nam hij zijn eerste EP ‘Roots’ op in de Tuff Gong-studio van Bob Marley in Kingston, Jamaica.

Koop nu je tickets en geniet van een onvergetelijke reggae avond!

Facebook Clinton Fearon P60 >>

BIO

Clinton Fearon werd geboren in de buurt van Kingston en verhuisde snel naar St. Catherine. Dit is een landelijke Jamaicaanse provincie. Fearon werd sterk beïnvloed door de muziek die hij aantrof in zijn plaatselijke kerk van de Zevende-dags Adventisten. Hij keerde op 16-jarige leeftijd terug naar Kingston, waar hij zijn eerste band oprichtte, The Brothers. Errol Grandison, die Fearon voor het eerst ontmoette via zijn werk bij The Brothers, bood hem al snel de kans. Hij kon David Webber vervangen als het derde lid van The Gladiators. Hij kwam bij de groep in 1969, eerst als zanger en daarna als bassist en achtergrondzanger. Dit was na het vertrek van zowel Grandison als David Webber. Hij bleef bij de groep tot 1987, vaak als de leider op nummers als “Chatty Chatty Mouth”, “Rich Man Poor Man”, “Get Ready” en “Let Jah Be Praised”. Gedurende deze jaren werkte hij ook als sessieman voor een reeks artiesten. Dit waren o.a. Coxsone, Lee Perry, Joe Higgs, Yabby You, Joseph Hookim en Prince Tony Robinson.

Facebook
Twitter
WhatsApp