Dancehall icoon Beenie Man komt voor optreden naar de Melkweg

AMSTERDAM – ‘The King of dancehall’ Beenie Man komt naar de Melkweg voor een spetterend optreden. Het Jamaicaanse icoon komt op vrijdag 23 september naar Amsterdam. Sim Simma! De King of Dancehall Beenie Man, geboren als Anthony Moses Davis, is onlosmakelijk verbonden met de dancehall- en reggae-scene. Hij is een geboren entertainer. Al op vijfjarige leeftijd kon je hem zien “toasten” op lokale soundsytems en werd hij in 1994 (!) al uitgeroepen tot dj van het jaar in Jamaica. Zijn internationale samenwerking met onder anderen the Wyclef Jean, The Neptunes, Janet Jackson, Missy Elliott, Kelis en Lil’ Kim hebben hem gemaakt tot de topentertainer die hij vandaag is.

Website: Beenie Man @ Melkweg >>

Melkweg Cinema

Op vrijdag 1 juli presenteren Caribbean Creativity, Reggae Rita en Melkweg Amsterdam weer Melkweg Cinema! Ditmaal is het de beurt aan de film: No Place Like Home (REDUX, 2019). Deze film word gezien als de opvolger van ‘The Harder They Come’ met Jimmy Cliff. Er zijn deze avond natuurlijk ook weer Jamaicaanse snacks van Reggae Rita aanwezig. Bij binnenkomst zullen er reggae tunes te horen zijn. Bekijk hieronder de trailer.

Melkweg Cinema Website >>

Dub Inc.

Eind november zullen de mannen van Dub Inc. het podium betreden in de Melkweg. Deze energieke Franse formatie staat garant voor een klasse performance. Dub Inc uit het Franse Saint-Étienne is sinds eind jaren ’90 aan de weg aan het timmeren met een dynamische mix van reggae, dancehall, ska, dub en hiphop. Ook de Noord-Afrikaanse achtergrond van enkele leden is goed terug te horen in de muziek en de nummers worden gezongen in het Engels, Frans, Arabisch en zelfs Kabylisch (een Algerijnse Berbertaal). In het thuisland worden ze al jaren op handen gedragen en met de albums ‘Paradise’ en ‘So What’ braken ze eindelijk ook internationaal door. Na hun knallende shows in de Melkweg en op Lowlands in 2019 is het gelukkig eindelijk weer tijd voor een nieuwe tour, met support van hun landgenoten Jahneration. (Bron: Melkweg)

Website: Dub Inc @ Melkweg >>

Facebook
Twitter
WhatsApp