Reggae Lake Festival Amsterdam voegt Capleton toe aan line up

Capleton komt naar Reggae Lake in Amsterdam om het hoofdpodium in vuur en vlam te zetten! Reggae Lake vindt dit jaar plaats in het weekend van 19 en 20 augustus. De ‘Original Fireman’ zal op zaterdag optreden. Capleton, ook wel bekend als “The Fireman”, is een Jamaicaans dancehall-icoon dat bekend staat om zijn energieke optredens en politiek geladen teksten. Geboren als Clifton George Bailey III op 13 april 1967 in St. Mary, Jamaica, begon zijn carrière in de jaren 80 als DJ in lokale geluidssystemen en bracht zijn eerste album uit, “Lotion Man”, in 1989.

Naast zijn muzikale talent staat Capleton bekend om zijn spirituele en politieke boodschappen. Zijn teksten zijn vaak gericht op sociale rechtvaardigheid en empowerment voor de zwarte gemeenschap. Hij heeft zich ook uitgesproken tegen geweld en drugsgebruik in Jamaicaanse gemeenschappen en heeft verschillende liefdadigheidsinstellingen opgericht om de minderbedeelden te helpen.

Capleton heeft een enorm repertoire aan albums en singles uitgebracht, waaronder “Prophecy”, “I Testament”, “Still Blazin” en “Reign of Fire”. Hij heeft ook samengewerkt met andere bekende artiesten in de reggae en dancehall scene, zoals Sizzla, Beenie Man en Damian Marley. Reggae Lake vindt traditioneel getrouw plaats in het prachtige Gaasperpark in Amsterdam. Kaarten zijn nog te koop.

WEB: LINE UP – Capleton Reggae Lake Festival in Amsterdam

Facebook
Twitter
WhatsApp