Rootsriders presenteren: ‘Ladies in Red, Gold and Green @ Podium Flux in Zaandam

Ladies in Red, Gold and Green is een nieuw project van de muzikanten achter Rootsriders. Zij zijn 1 van ’s werelds bekendste én beste Bob Marley tribute bands. Het concert vindt plaats op zondag 31 oktober. Locatie is Podium de Flux in Zaandam. De deuren gaan om 20.00 uur open.

Het vocale vuurwerk in die show komt namelijk niet alleen van de frontman van de band. Vuurwerk komt er evengoed ook van de geweldige achtergrondzangeressen. Deze ladies’ verdienen nu eindelijk eens de spotlights. Om te laten zien dat hun talenten verder reiken dan het zingen van hun hemelse koortjes alleen. Vandaar deze nieuwe show met alleen de beste, lekkerste, grootste, hardste en vrolijkste reggaeliedjes van alleen de beste vrouwelijke artiesten. En begeleid door Rootsriders, zijn uiteraard ook nu de positive vibrations weer volledig gegarandeerd. | Ladies in Red Gold Green.

Rootsriders Bio

Rootsriders ontstond begin 2006 als eerbetoon aan Bob Marley. Het eerste grote optreden was op 11 mei 2006. Ze traden toen samen op met collega-artiesten (onder anderen Beef, Raymzter, Typhoon). Op die manier werd de 25e sterfdatum van Bob Marley herdacht in de Melkweg in Amsterdam. De band startte in 2007 Instrument4Africa, waarvoor tijdens de liveshows gebruikte muziekinstrumenten werden ingezameld waarmee jonge talentvolle Afrikaanse muzikanten en artiesten werden ondersteund[3].

Rootsriders brachten tot op heden drie albums uit. Het eerste was Songs of Redemption: The Bob Marley Mixtape uit 2006. Hierop stonden gastbijdragen van Nederlandse collega-artiesten als Ziggi, The Opposites en Janne Schra van Room Eleven. December 2008 werd het album So Much More: Songs of Redemption, part 2 gepresenteerd. Dat album is vooral opgenomen tijdens de Afrikaanse tours die de band in 2007 en 2008 ondernam. Ze gingen onder andere naar Tanzania, Zanzibar, Zuid-Afrika en Swaziland. Op dit album staan gastbijdragen van een aantal Afrikaanse talenten waarmee de band tijdens die tours heeft samengewerkt. Onder andere Tidal Waves, E.J. von Lyrik en Paul Wilson uit Zuid-Afrika en Mansniper en Fid-Q uit Tanzania).

Verder werkten ook Giovanca, Ziggi en Maikal X, voormalige zanger van Postmen, aan het album mee. De eerste single was 111rd World (lees: Third World). De videoclip voor deze track werd geschoten op Zanzibar. In november 2014 brachten zij Survival35-live uit, een live registratie van hun uitverkochte concertreeks in het voorjaar van datzelfde jaar. Daarin ze een ode brachten aan het album Survival van Bob Marley. Alle liedjes op dit album worden gezongen door Mitchell Brunings die voorheen voornamelijk als achtergrondzanger te horen was geweest.

Facebook
Twitter
WhatsApp