Tydal Kamau & Strawl naar Patronaat in Haarlem

Tydal Kamau en Strawl komen zondag 26 november naar de Patronaat in Haarlem. Tydal Kamau, geboren en getogen in het schilderachtige district St. Elizabeth, Jamaica, heeft zich opgeworpen als een prominente figuur in de hedendaagse reggaemuziekscene. Met zijn zielvolle stem, diepgaande teksten en onwrikbare toewijding aan het verspreiden van positieve boodschappen, heeft Kamau wereldwijd het publiek weten te betoveren.

Hij haalt inspiratie uit reggaelegendes zoals Bob Marley en Peter Tosh, en geeft zijn muziek een unieke moderne draai, terwijl hij de essentie van traditionele rootsreggae behoudt. Zijn nummers zijn niet alleen melodieën; het zijn krachtige vertellingen die de strijd en overwinningen van gewone mensen weerspiegelen, vooral die in Jamaica. Kamau’s muziek draagt vaak boodschappen van liefde, eenheid, maatschappelijk bewustzijn en spiritueel ontwaken, en resoneert diep bij luisteraars over culturen en generaties heen.

Strawl

Curtis Arnaud aka Strawl Original werd geboren ophet eiland Sint Eustatius, ook wel bekend als Statia. Als een jonge man voelde hij de drang om de microfoon te pakken en het podium te rocken. Dat resulteerde uiteindelijk in het samenstellen van zijn eerste hit genaamd ‘Do not Give Up’ die de nr 3 positie bereikte in Caribbean Top charts. Destijds maakte Strawl deel uit van de Blackstar Liner Band waar hij de bas speelde en de back-upzang verzorgde. Als zodanig trad hij op tijdens openingsconcerten voor Black Uhuru, Maxi Priester en Lucky Dube.

 In 1999 werd besloot hij om naar Europa te gaan. Hier begon hij muziek te maken met de band Out of Many die grote bijdrage en input leverde aan zijn ontwikkling. Van daaruit werkt hij samen met Roadblock, tourend door Europa langs Mark Wonder, Earl 16, U- Brown, Suns of Dub en het Mad Professor Sound System.

WEB: Tydal Kamau & Strawl – Patronaat

Home
Facebook
Twitter
WhatsApp