Vandaag luister ik naar: U-Roy – Solid Gold (Raymond Ubbink)

Vandaag luister ik naar het album: Solid Gold; de 100e post.Artiest is: Ewart Beckford (21 September 1942 – 17 Februari 2021), die wereldwijd bekend werd als U-Roy.

Dit album is postuum in 2021 uitgekomen. Deze verzameling met mooie gast bijdragen is een eerbetoon aan U-Roy na zijn overlijden. Wat een mooie rol heeft de Father-Of-ReggaeToasting voor de Reggaemuziek vervuld. In 1970 was zijn eerste album Version Galore en het laatste officiële album was in 2018 het door de Mad Professor geproduceerde Talking Roots.

U-Roy; Hij hoefde maar één woord door de microfoon te zeggen en je wist dat hij ‘In Da House’ was en dat de Reggae-Party was begonnen: “Wake The Town And Tell The People – ‘Bout This Musical Disc Coming Your Way !!!”

Onder andere uit respect voor zijn meer dan grote bijdrage in de Reggae/Jamaicaanse muziek werd hij ook vaak Daddy U-Roy genoemd. Hij heeft namelijk de deuren voor veel Dancehall-artiesten geopend. Zijn overlijden werd dan ook door de hele scene als grote shock ervaren. Dancehall superster Shaggy : ” Vandaag hebben we een van onze helden verloren. Een echte legende in de Reggaedancehall-scene. Rest In Peace, Daddy U-Roy !!”

Dankbaar dat ik bij zijn aller- allerlaatste LIVE-concert aanwezig was (Der Aa-Kerk te Groningen – 29 Feb. 2020). Voor dit eenmalige concert was hij speciaal naar Nederland gekomen. Solid Gold, dat was het en dat blijft het. Deze honderdste post op mijn Facebook is daarom ook met groot respect de afsluiter van een kijkje in mijn muziekverzameling.

door: Raymond Ubbink

Luister iedere donderdagavond van 22.00 tot 24.00 uur naar DJ Mario & Sidekick Raymond op via RTV Slingeland FM Winterswijk

irie vibes radio Slingeland FM
Facebook
Twitter
WhatsApp