Vandaag luister ik naar: Tarrus Riley – Parables (Raymond Ubbink)

De zanger Omar “Tarrus” Riley (26 April 1979) is de zoon van Jimmy Riley. Na zijn debuutalbum Challenges (2004) bracht Tarrus Riley in 2006 zijn tweede album Parables uit. Het was de tijd van HYVES en iemand attendeerde mij op de single en bijbehorende videoclip ‘She’s Royal’. Het is Omar’s stem die mij enorm aanspreekt, maar ook de melodieuze wijze waarmee hij zijn stem kan inzetten.

Musici

Onder de musici op dit album zijn onder andere Sly Dunbar, Robbie Shakespeare en Dean Fraser. Het aanschaffen van dit album was voor mij reeds één en al logica, maar de personeelszaken hadden erg goed werk verricht, waardoor de koop een meer dan juiste beslissing was. Naast eigen werkt is Tarrus ook niet bang voor een cover. Zo bewerkte hij John Legend’s Stay With You tot een Reggaenummer met zo’n elan, zodat je bijna gaat twijfelen wie heeft wie gecoverd. Mijn persoonlijk favoriete nummers zijn naast She’s Royal: System Set; Micro Chip en One Two Order.

Een mooie herinnering

Een mooie Riley-herinnering is van maandag 2 augustus 2010. Mijn grote kameraad Peter Jansen kwam een bak koffie drinken en ik vertelde hem dat ik met mijn hoofd in Amsterdam zat. Mijn uitleg was dat Tarrus Riley ft. Dean Fraser in Paradiso speelden. Rocker Peter dronk zijn koffie uit en zei: “Die Riley ken ik niet, maar koop twee kaarten, want ik kom je zo ophalen!” Enerzijds verbaasd maar toch met per direct de dikke vette adrenaline van top tot teen ging ik over tot actie. Afijn ‘to cut a long story short’ een paar uur later stonden wij in de hoofdstad en waren we getuige van een fantastisch concert. Met terugwerkende kracht denken we nog wel eens terug aan deze spontane actie.Voor mij is dit niet de enige keer Tarrus Riley gebleven en hopelijk komen er nog meer bij. Alleen al voor het maken van de Parables …

door: Raymond Ubbink

Luister iedere donderdagavond van 22.00 tot 24.00 uur naar DJ Mario & Sidekick Raymond op via RTV Slingeland FM Winterswijk.

irie vibes radio Slingeland FM

Facebook
Twitter
WhatsApp