Vandaag Luister ik naar: Tiken Jah Fakoly – Live au Paris (Raymond Ubbink)

Live-albums, ze blijven me altijd triggeren. Daarom speur ik graag YouTube af en laat ik me verrassen door de muziek die je aangeboden wordt als je een bepaald genre of een bepaalde band hebt geluisterd. Heel verslavend kan dat werken. Het ene verrast je en de andere keer tik je na een half liedje weer door. Voor je het weet zit je een paar uur muziek te genieten. Dit was in de tijd dat ik nog steeds de maandagen vrij was. Sommigen noemden dat Papa-dag, maar dat had een andere betekenis gekregen toen alle drie kinderen reeds naar school gingen. Vanaf 08:45 uur had ik dan de hele morgen voor mezelf.

Gewapend met een paar koppen koffie slingerde ik dan het wereldwijde web aan. Bij het zien van de titel Live À Paris en daaronder enkele Franstalige titels vulde ik in dat het vast en zeker om een concert van Alpha Blondy zou gaan. Bij het aanklikken van de video werd ik verrast. Een imposante Rasta bracht met zijn liedjes en weergaloze band het publiek in de Franse hoofdstad volledig in uitzinnige extase. Mooie blazersarrangementen, een strakke riddim-sectie, fijne harmonieuze samenzang en publiek dat alle liedjes op luid volume meezingt. Een hoogtepunt is voor mij het nummer Plus Rien Ne M’Etonne ( = Niets Verbaast Me Meer).

Doumbia Moussa (Tiken Jah) Fakoly

Mijn kennis van de Franse taal is niet van hoog niveau. Daar moet ik eigenlijk de hulp van onze grote vriendin Marijn De Jongh inschakelen. In dit geval was dat voor mij niet het grootste belang, want ik werd er sowieso helemaal in meegezogen. Ik had kennis gemaakt met Tiken Jah Fakoly, wiens echte naam Doumbia Moussa Fakoly is. Geboren op 23 June 1968 – Ivoorkust. Wat kan muziek toch een geweldige traktatie zijn.

Door: Raymond Ubbink

Luister iedere donderdagavond van 22.00 tot 24.00 uur naar DJ Mario & Sidekick Raymond op via RTV Slingeland FM Winterswijk.

irie vibes radio Slingeland FM
Facebook
Twitter
WhatsApp