Black Uhuru en FijahBorn band eind augustus naar 013 in Tilburg

013 is trots dat ze vandaag de cult-reggae band Black Uhuru naar Tilburg hebben kunnen halen! Op donderdag 25 augustus staat de formatie op het podium in Tilburg. Het voorprogramma word verzorgd door de Tilburge Fijahborn band. De echte reggaekenner zal bij deze naam meteen een gat in de lucht springen, maar daarbuiten heeft Black Uhuru (=’Zwarte Vrijheid’) nooit een echt grote naam gemaakt. Wat vrij bizar is: al meer dan 45 jaar brengt Derrick ‘Duckie’ Simpson met Black Uhuru reggae van wereldniveau uit.

Ze wonnen de eerste reggae-grammy voor ‘Anthem’ in 1985 en in 1994 de Diamond Award of Excellence, als eerste reggaeband ooit. En met 21 platen (EP’s en live albums niet eens meegerekend!) is Black Uhuru de best verkopende reggae act achter Bob Marley. Ze tourden met de Rolling Stones en namen muziek op met heel veel muzikanten, van Keith Richards tot Ice-T. Vanavond staat de levende legende Duckie met zijn band eindelijk in 013.

Fijahborn

Fijahborn is een reggaeband met roots in Nederland, Curacao en Suriname gebasseerd in Tilburg. De band bestaat uit 6 leden die of familie zijn of al heel lang samenspelen. In 2017 maakte Fijahborn een tour door de UK en speelden zij onder andere op het One Love Festival. In hetzelfde jaar boekte de band een hit in Curaçao met ‘Think about this ’. Naar aanleiding van een bezoek van zanger en bandleider Cedric aan het eiland in 2018 en een televisie- en radio-interview, verscheen ook hun song ‘Giving’ daar in de top 40. Met het energieke karakter hun enthousiasme weten ze elk publiek snel voor zich te winnen.

Een optreden van Fijahborn is een authentiek muzikaal Roots Reggaefeest! In 2019 Heeft Fijahborn de diverse festivals en podia weer van zich laten horen, met als hoogtepunten uit de ruim 30 optredens in Nederland en België: de Gentse feesten, de Zomer van Antwerpen, One Love Area en Cultuurlab. 2020 Markeert het uitbrengen van een Album genaamd Rastaman Live Up, dat deze zomer uitgebracht gaat worden. De afgelopen jaren heeft de formatie diverse podia aangedaan op festivals. Deze avond staan zij dus in het voorprogramma van niemand minder dan Black Uhuru.

Website: Black Uhuru @ 013 Tilburg >
FB: Black Uhuru & Fijahborn Band Tilburg >
Bekijk hier het even in onze Agenda >

Facebook
Twitter
WhatsApp