2 show voor Eek A Mouse in Nederland begin juni

Eek A Mouse kondigt twee optredens aan in Nederland. Eek A mouse treedt op in Maastricht en Den Haag. De legendarische jamaicaanse toaster zal bijgestaan worden door Jahvolution. De zanger is ook wel bekend als Ripton Joseph Hylton. Hij is een Jamaicaanse reggae-artiest die bekend staat om zijn unieke stijl en innovatieve benadering van het genre. Geboren in Kingston, Jamaica in 1957, begon Eek a Mouse op jonge leeftijd met het maken van muziek. In de jaren 70 begon hij op te treden in lokale clubs en bars. Daar werd hij al snel bekend vanwege zijn vaardigheden in het zingen, toasten en deejayen.

In 1979 bracht Eek a Mouse zijn eerste album uit, genaamd “Bubble Up Yu Hip”, dat onmiddellijk populair werd in Jamaica en daarbuiten. Het album bevatte hits als “Wa-Do-Dem” en “Once a Virgin”, die de stijl van Eek a Mouse kenmerkten, die een mix was van reggae, dancehall en dub. Zijn unieke stemgeluid en improvisatievaardigheden maakten hem al snel een favoriet bij reggae-fans over de hele wereld.

Eek a Mouse heeft tot op de dag van vandaag een grote invloed gehad op de reggaemuziek en heeft veel artiesten geïnspireerd. Hij is bekroond met tal van prijzen en onderscheidingen voor zijn werk en wordt beschouwd als een pionier van de dancehall-reggae. Eek a Mouse blijft optreden en opnemen en zijn muziek zal nog vele generaties reggae-liefhebbers blijven inspireren.

Eek A Mouse – Den Haag en Maastricht
1 juniEek-A-Mouse – Muziekgieterij
2 juni EEK-A-MOUSE – Paard

Facebook
Twitter
WhatsApp