Vandaag luister ik: Heights Meditation – The System (2015)

Heights Meditation The System

Bij een persoonlijk verhaaltje over Reggae-albums is objectief zijn niet (altijd) de leidraad. Heights Meditation; het is een band, maar we zijn ook bevriend. Ik geef toe, ik ben dus meer dan bevooroordeeld over The System.

In 2010 werd deze band in Amsterdam geboren. De naam moest in twee woorden uitleggen wat er tijdens hun optreden gebeurt. Je raakt geheid in hoger sferen en daarmee was Heights Meditation Band een feit. De ene keer meeslepende maar de andere keer weer met stuwende beats maken stilstaan onmogelijk. De band speelt diverse stijlen, zoals: lovers-rock, roots-reggae en dancehall-style. Dit alles via eigen werk, maar ook covers. De covers zijn onder andere van Gregory Isaacs, Black Uhuru; Bob Marley, Sugar Minott enzovoorts. Door deze ultieme mix komt iedere reggaeliefhebber aan z’n trekken.

Dit album uit 2015 geeft exact de energie van de band weer. Een elftal eigen nummers en dat vind ik het mooiste. Naast Engels/Patois brengt het gezelschap ook liedjes in Sranantongo (Surinaams). Het knappe van dit album is, dat je voelt hoe de band Live is, maar dat je ook thuis weer beleeft wat je Live hebt gezien. Zoals reeds gezegd: Heights Meditation.

Heights Meditation – The System
door: Raymond Ubbink

Luister iedere donderdagavond van 22.00 tot 24.00 uur naar DJ Mario & Sidekick Raymond op via RTV Slingeland FM Winterswijk

irie vibes radio Slingeland FM

Facebook
Twitter
WhatsApp