Vandaag luister ik: Ras Ites – Urban Generation (2001) (Raymond Ubbink)

Vandaag luister ik naar het album van de RasItes – Urban Generation (2001)

RasItes heet de band en is opgericht in 1996 in Londen. De bandleden zijn: Otis Cox (drums); Cyrus Richards (toetsen & zang); Kashta Menelik Tafari (gitaar & lead-zang); Jahmel Ellison (bas & lead-zang). Engeland had al een tijd geen internationaal succes gehad met een Reggaeband die met eigen werk de wereld bereisde. De laatste grote originals waren Steel Pulse & ASWAD.
In 2001 kwam RasItes met hun debuutalbum Urban Generation op de markt. Daar ligt voor mij de grootste ‘trigger’. Op dit album spelen ze namelijk de cover Picture On The Wall en dat nummer loopt als een rode draad door mijn Reggae-leven.

Bij het beluisteren van de rest van het album kan ik niet anders zeggen: ‘They Know What They Do!’. De Britten hebben hier dus een meer dan prima verjonging op de Reggaekaart gezet. Hun sound is qua Reggae typisch Brits, maar overduidelijk is dat ze hun oren ook op Jamaica hebben opengezet. De samenwerking met onder andere: Luciano, Abyssinians, Michael Rose, Warrior King, Dean Frazer en optreden op Jamaica (Rebel Salute Festival) bewijst het wederzijds respect en bleek winst voor alle partijen. Zeker voor ons als luisteraar.

door; Raymond Ubbink

Luister iedere donderdagavond van 22.00 tot 24.00 uur naar DJ Mario & Sidekick Raymond op via RTV Slingeland FM Winterswijk.

irie vibes radio Slingeland FM
Facebook
Twitter
WhatsApp