Vandaag luister ik naar: Remembering Joseph Hill (Culture) (Raymond Ubbink)

Als je de titel van dit dubbel album leest dan kun je de rest wel invullen en dat is enerzijds maar goed ook. Anderzijds is het een overbodige stelling, want de (Reggae-)wereld zal namelijk Joseph Hill en zijn legendarische achtergrond zangers sowieso nooit vergeten. Alleen al om zijn eigen legacy. Daarbij heeft zijn zoon Kenyatta de fakkel met enorm veel respect overgenomen. De liedjes van Joseph Hill en Culture mogen nooit verloren gaan. Juweeltjes stuk voor stuk.

Is dit dubbelalbum dan overbodig? Natuurlijk niet! Het is een meer dan groot eerbetoon aan een heel groot Reggae-artiest. En als je ziet wie de songs opnieuw hebben ingezongen, dan weet je dat dit een Hill met een heel hoge top was.Een aantal artiesten zijn onder andere: Marcia Griffiths; Tarrus Riley; Etana; Richie Spice; Duane Stephenson en natuurlijk Kenyatta.Her en der zijn de nummers iets veranderd, maar de vibes staan op de juiste Roots-fundamenten en dat hoor je en dat voel je. Drieëntwintig redenen om het album in je collectie te hebben.‘Gone But Not Forgotten ….’

Remembering Joseph Hill – Culture door: Raymond Ubbink

Luister iedere donderdagavond van 22.00 tot 24.00 uur naar DJ Mario & Sidekick Raymond op via RTV Slingeland FM Winterswijk.

irie vibes radio Slingeland FM
Facebook
Twitter
WhatsApp