Stonebwoy treedt dit jaar op in Amsterdam en Nijmegen

Stonebwoy (Livingstone Etse Satekla) komt dit jaar Amsterdam en Nijmegen. Hij zal optredens verzorgen in de Doornroosje en de Q-Factory. Stonebwoy is een Ghanese reggae dancehall artiest en producer. Hij is bekend om zijn opzwepende muziekstijl en teksten die vaak sociale en politieke onderwerpen bespreken. Met zijn kenmerkende stijl heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de populariteit van reggae dancehall in Ghana en over de hele wereld.

Stonebwoy groeide op in Ashaiman, een buitenwijk van Accra. Daar begon hij met het maken van muziek op jonge leeftijd. Hij is geïnspireerd door reggae en dancehall artiesten zoals Buju Banton, Bob Marley en Lucky Dube. Stonebwoy begon al snel zijn eigen muziek te produceren en op te nemen. Zijn debuutsingle “Climax” werd uitgebracht in 2009. Sindsdien heeft hij een indrukwekkende discografie opgebouwd. Deze bevat hits zoals “Mightylele”, “People Dey”, “Enku Lenu” en “Most Original”. Met zijn energieke optredens is Stonebwoy uitgegroeid tot een van de meest populaire artiesten in Afrika. Zijn muziek en activisme hebben een positieve impact gehad op veel mensen.

Naast zijn muziekcarrière is Stonebwoy ook een toegewijde activist. Hij zet zich in voor sociale en politieke kwesties. Zowel in Ghana als in de rest van Afrika. Hij heeft campagne gevoerd voor zaken als schone energie, toegang tot schoon drinkwater en de rechten van mensen met een handicap. Hij is ook oprichter van de Livingstone Foundation, een organisatie die zich richt op het verbeteren van de levens van jongeren in Ghana.

Stonebwoy shows in Amsterdam en Nijmegen:
WEB: Stonebwoy – Doornroosje – Nijmegen
WEB: Stonebwoy – Q-factory – Amsterdam

Facebook
Twitter
WhatsApp