Willow Hifi – Nieuw soundsystem party concept – Nieuwe stack

Tropical Storm willow hifi cafe bosch arnhem

Wat doe je wanneer er 2 jaar geen feesten mogelijk zijn en niet wilt stilzitten? Doorontwikkelen, leuke dingen bedenken en uitbreiden natuurlijk! Verschillende mensen bij elkaar brengen is natuurlijk heel belangrijk voor Willow Hifi sound system. Over hoe we dit met een leuk concept kunnen doen waren we in Corona tijd aan het filosoferen met Eric Janssen aka DJ Tin Wish Tin. Al vrij snel waren we eruit dat de tropische vibes van muziek met Jamaicaanse roots gedraaid over een indrukwekkende en muzikale stack van Willow Hifi een voortreffelijke combinatie zouden zijn. Lekkere tropische tunes met de fijne en impressive sound van Willow Hifi. Een Tropical Storm dus!

Daarna zijn we op zoek gegaan naar de leukste en beste DJ’s die dit als geen ander met ons zouden kunnen neerzetten. Dat was snel duidelijk en voor mekaar. Met een volledige line up van Willowman, Professor Barabas, Tin Wish Tin, Ron Gozert en Dawn Panty is een lekker afwisselende en heerlijk swingende avond gegarandeerd! Na een geslaagde (en noodzakelijke) livestream vindt de eerste live editie plaats op 26 maart in het mooie zaaltje van Cafe Bosch in Arnhem, waar anders! Verwacht een tropisch warm bad van heerlijke reggae via lekkere soca en calypso naar de meest swingende Dancehall.

Daarnaast komt Willow Hifi als herboren uit de Coronatijd. Hoewel het “oude Willow Hifi” al bijzonder fijn en gebalanceerd klonk, was er ook nog mogelijkheid tot verbetering. Vooral voor de grootste stacks. En vooral op het gebied van de middentonen. De 15 inch midwoofers waren bijzonder goed, maar het kon beter. Beter in de zin van detaillering, snelheid, openheid en spreiding. Op zoek dus naar de beste middentoners van de tweedehands markt. Dat is namelijk wat Willow Hifi duurzaam maakt, als het even kan gebruik maken van de beste tweedehands onderdelen die te koop zijn.

Dit is gelukt! Met, afhankelijk van de benodigde luidheid, 10 en 12 inch speakers voor het mid en 6,5 inch voor het hoge middengebied. Een extra frequentieband dus die apart versterkt wordt. Het resultaat is een verbluffend rustig en gedetailleerd geluidsbeeld. Tot op een zeer hoog geluidsniveau. Het uiterlijk past daarnaast nog beter bij de professionele en stijlvolle vintage look die Willow Hifi heeft. Om grotere evenementen te kunnen bedienen (lees, een festival area van dansbaar geluid te kunnen voorzien) was een beetje extra sublaag welkom. En dan vooral een beetje extra druk in het hogere sublaag. Dus zijn er 4 punishers aan de allergrootste stack toegevoegd. Hiermee wordt deze 6 weg aangestuurd. En hiermee is het geluid nog completer. Het diepe laag van de 21 inch subs wordt aangevuld met de druk in impact van de punishers. Nog indrukwekkender dus!

Facebook Willow Hifi >>

Facebook event Tropical Storm in Cafe Bosch, Arnhem >>

Facebook
Twitter
WhatsApp