Alborosie treedt op tijdens Reggae Lake in Amsterdam

De Italiaanse reggae artiest Alborosie komt naar Reggae Lake in Amsterdam! De zanger zal zaterdag 19 augustus optreden op de Main Stage. Eerder kondigde de organisatie al Steel Pulse en Barrington Levy aan. Het festival vindt plaats in het prachtige Gaasperpark op 19 en 20 augustus. Alborosie is een reggae-artiest uit Italië die naam heeft gemaakt in het genre met zijn unieke stijl en krachtige teksten. Geboren als Alberto D’Ascola in Marsala, Sicilië, in 1977, ontwikkelde hij op jonge leeftijd een liefde voor muziek en voelde hij zich aangetrokken tot reggae als tiener. Begin jaren negentig verhuisde hij uiteindelijk naar Jamaica.

De muziek van Alborosie wordt gekenmerkt door zware baslijnen, pakkende melodieën en sociaal bewuste teksten. Hij haalt inspiratie uit zijn persoonlijke ervaringen en uit de politieke en maatschappelijke vraagstukken van de wereld om hem heen. Hij staat bekend om zijn soepele zangstem en zijn vermogen om zowel in het Engels als in het Italiaans te rappen.

Alborosie kreeg voor het eerst internationale erkenning met zijn album “Soul Pirate” uit 2008. Op dit album staan hits als “Kingston Town” en “Rastafari Anthem”. Het album was een kritische succesfactor en leverde hem een ​​nominatie op voor Best Reggae Album bij de Grammy Awards.

WEB: Alborosie Reggae Lake Amsterdam

Facebook
Twitter
WhatsApp