Reggae Sundance kondigt Burning Spear aan als headliner

Reggae Sundance heeft Burning Spear aangekondigd als headliner voor de aankomende editie. Het Eindhovense reggae festival vindt plaats bij de Karpendonkse Plassen. Burning Spear is geboren als Winston Rodney op 1 maart 1945. The Spear is een legendarische Jamaicaanse roots reggae artiest. Hij staat bekend om zijn krachtige en sociaal bewuste teksten. Burning Spear kreeg al snel een reputatie voor zijn rauwe energie en militante houding, wat tot uiting kwam in zijn muziek. Eerder kondigde de organisatie van Sundance al artiesten als Capleton, Third World, Gentleman en Lila Ike aan.

De muziek van Burning Spear is geworteld in de tradities van het rastafarianisme. Dit is een religieuze beweging die in de jaren 1930 in Jamaica ontstond. Rastafari’s geloven in de goddelijkheid van keizer Haile Selassie I van Ethiopië. De teksten van Burning Spear weerspiegelen vaak rastafari-overtuigingen, evenals zijn eigen persoonlijke ervaringen die opgroeien in armoede in Jamaica. Hij zingt over sociale rechtvaardigheid, de strijd voor vrijheid en de noodzaak van spirituele verlichting.

Burning Spear is een grote invloed geweest op generaties reggae-artiesten. Zijn muziek blijft resoneren met luisteraars over de hele wereld. Hij heeft meerdere Grammy Awards gewonnen en wordt beschouwd als een van de grootste reggaeartiesten aller tijden. Zijn muziek is een bewijs van de blijvende kracht van reggae als een kracht voor sociale verandering en spirituele verheffing.\

WEB: Reggae Sundance Burning Spear

Facebook
Twitter
WhatsApp