Gramps Morgan, Maxi Priest, Ziggy Marley, Jesse Royal en Chino McGregor tussen ‘Grammy Considerations’ 2022

Grammy Considerations : Best reggae album 2022. De stemming voor de eerste ronde van de Grammy-Awards 2022 is afgelopen vrijdag 5 november officieel gesloten. Vele reggae artiesten kondigden de afgelopen tijd via social media hun deelname aan. O.a. Gramps Morgan, Ziggy Marley, Jesse Royal, Maxi Priest, Spice en Chino McGregor kondigden hun inzending aan. Van alle reggae- en dancehall albums die zijn uitgebracht tussen 1 september 2020 en 30 september 2021 zullen er slechts vijf de volgende fase halen.

De komende weken kijkt de jury welke van de Grammy Considerations gekozen worden. De vijf genomineerden worden op dinsdag 23 november bekendgemaakt. De 64e jaarlijkse Grammy Award Ceremony is op 31 januari 2022 in het ‘ Staples Center’ in Los Angeles. Vorig jaar won Toots & The Maytals de Grammy voor het beste reggae album met ‘Got to be Tough’ en het jaar daarvoor won Koffee als 19jarige haar eerste Grammy voor het album ‘Rapture’.

De Grammy Award voor het beste reggae-album wordt uitgereikt tijdens de Grammy Awards. Dit is een ceremonie die in 1985 werd opgericht en oorspronkelijk de Gramophone Awards werd genoemd. In verschillende categorie├źn worden jaarlijks tijdens de ceremonie uitgereikt door de National Academy of Recording Arts and Sciences van de Verenigde Staten om “artistieke prestaties, technische vaardigheid en algehele uitmuntendheid in de platenindustrie te eren, ongeacht de album verkoop of de hitparade”

Facebook
Twitter
WhatsApp