Vandaag luister ik naar: Robbie Shakespeare (Raymond Ubbink)

Voor de negende december had ik al een Reggae-album klaar liggen. Helaas werd ik op woensdagavond 8 december 2021 overdonderd door het enorm verdrietige bericht dat Robbie Shakespeare is overleden. De legendarische (Reggae-) bassist die op 27 september 1953 werd geboren. De man wiens naam in één adem werd uitgesproken met die van Sly ‘Drummie’ Dunbar. Het duo dat op meer dan tweehonderdduizend tracks hun Drums&Bass meespeelde. Reggae was hun aorta, maar de beats pasten ook bij andere wereldsterren, zoals bijvoorbeeld Bob Dylan, Mick Jagger, Madonna en Grace Jones etcetera.

Vandaag dus geen album, maar een soort van Oeuvre-Prijs voor alles wat hij met Sly heeft gemaakt. Voor de Reggae zijn ze samen van meer dan onschatbare waarde en ook het meest invloedrijke duo. Dat duo is niet meer. Robbie is niet meer. Zijn legacy is niet te bevatten. Als het tracks van drie minuten zouden zijn en dat maal 200.000, dan heb je tienduizend uur muziek te luisteren. Dus meer dan 400 dagen!!! Bij het horen van het overlijden is mijn muziekselectie per direct overgezet naar alles wat ik heb van Sly & Robbie. De banner is opgesierd met een heel kleine selectie album-foto’s en blijven we verbijsterd achter.
Robbie Shakespeare – Rest In Peace

door: Raymond Ubbink

Luister iedere donderdagavond van 22.00 tot 24.00 uur naar DJ Mario & Sidekick Raymond op via RTV Slingeland FM Winterswijk.

irie vibes radio Slingeland FM
Facebook
Twitter
WhatsApp